Thursday, October 6, 2011

pakai premium beautiful tak berkesan?????

ahaaaaaaaa... hari ni nak cerita tentang ini..
premium beautiful ni berkesan ke??? boleh ke dapat hasil bila pakai PB ni?? baru semlam sy baca komen seorang yg pernah pakai PB di FB sy"biaw btolll .. awat den pakai xkurus2 pun dah la mahal. bayar pun tak abis2 lagi" atau anda pernah tak dengar komen2 yg seangkatan dengan nya??

PERSOALAN nye, benarkah PB ni tak berkesan, menipu atau sbgainya????

dengan itu sy sering ingat kan pada pelanggan sy, memandangkan Premium Beautiful ni mahal, tolonglah disiplinkan diri kita utk pakai 8 jam sehari. 5 hari seminggu , n even g mane2 hujung minggu, g kenduri kawin ke, shoping ke,disiplin kan dr utk pakai ok!!

ini pengalam sy sendiri. lepas bersalin kan alisya, struktur badan sy mmg berubah.. ofxozzz la kan.... dengan perut sy yg mengeleber n buncit (siap stem merekah colour itam lg) sampai husband kata "ibu, ape tu?!!!!!) aishhhhhhhh...geram + maluuuuuu sgt... dengan gegaran berlaku dimerata tempat (menyusukan anak ;p.. faham2 jek la ;p) seriosssssssly... sy tak confiden langsung nak berdepan n org.. rasa semua org tgk sy smbil mengata dlm hati (mcm doremonnnnn .. maklumlah.. sy ni rendang jek.. huhuhu.)

TAPI disebabkan sy konsisten pakai PB, alhamdulillah.. semua tu sy dpt atasi!!
walaupun masa tu badan ala2 BULATTTT gituww, maklumlah.. b4 besalin berat sy dlm 63 kg.. n lepas besalin dlm 50 kg. dlm keadaan tinggi sy yg tak berapa nak tinggi ni, berat tu agak merisaukan sy ye.. dan alahamdulillah, konsisten punya pasal.. now dah dapat berat 45 kg (+ baru2 ni sy amalkan lactolite 2 paket sehari)

apa yg sy cuba sampaikan kat sini, walaupun pada ketika keadaan sy yg BULAT, confidence level saya tinggi..!! takde la rasa segan nak g ofis bedepan n org ramai..(n sudah tentu my hubby pun sukassssss dan memuji perubaahan bentuk badan sy.. yuhhhoooo!!)
dan ape yg lebih penting bak kate kakak sy walaupun badan besar, tapi shape nak kena ada.biar besar tapi berpinggang, dan sgt penting ye wanita2!! breast tak jatuh. dan pernah sy sendiri ade pengalam yg mane kawan baik sy (tina =) )kate (waktu ni kat kolej ye, kurus time tu.. berat 38 kg aje) "eeeeeee.. tak lawo la ko pkai jeans long... punggung leper jek!" siyess time tu down nye... rasa malas nak pakai jeans. but lepas sy pakai PB pd thn 2008 masalah tu tak berlaku lg.. sy dah ada shape punggung & dada okeh!! heheheh.. n ofcozzzzzzzzzzzz PB ini sgt2 lah selesa.. samapikan masa b4 kawin, samapi tido pun sy still pakai PB ni tau...

soooooooooooooooooooooo...!! kalau anda ada dengar lg bunyi2 sohseh2 begitu, sila lah tanye pada si pemakai sama ada:

1)dia pakai konsisten tak 8 jam sehari, atau ON n OFF??? dan tanye sama ada selesa tak dia pakai, sbb takut mungkin tersalah saiz
2)ok, kalau si pemakai jawab, ya! cek bagaimana pula dengan pengambilan makanan harian nya, adakah pagi nasik lemak sotong, tgh hari nasi lauk berlemak, berminyak, ptg karipap n goreng pisang, dan malam makanan berlauk .(kalau begini cara nye, awak g slimming centere pun kompom kene marah.. heeh =)
3)byk kan minum air supaya dpat membantu penyingkiran toksik lebih cepat dan memudahkan ia berlaku.
4)jgn putus asa dan terus2 usaha. bak kate pemimpin sy "kat dunia ni takde wanita hodoh, yg ada cuma wanita yg MALAS" jadi terus konsisten. lain org, lain badannye.. ada yg pakai sebulan dah berjaya, ada ya 2 minggu dah berjaya, dan mungkin yg amik masa 4 @ 5 bulan utk berjaya dapatkan bentuk badan yg di idam kan...



gambar sekadar hiasan =)

2 comments:

('',)MiSs mRs.SaMsOL said...

heheh sya lah salah satu org tu wakakak ok sya akan buat hehe bg rajin kehkeh2..siti tu kai PB kan...hehe deme kata umah dia ada byk bioaura hehe :)

alang said...

ggod!! ha... awk pki konsisten tau!! baru dpt hasil nye.. ha ah.. dia beli kat dealer hai-o la tu.. alg pun tak tau.. tp penah dengar abg ipar alg nye staf sll buat pest control umah dia.. mmg katenye pun gituw.. baik pulak org nye.. siap bg tips lebih pas wat kije.. =)